updt; golonka

Golonka, en nordpolsk specialrätt, översätts till svenska som "fläsklägg". Med andra ord fläsklägg med surkål. Dessa proportioner är anpassade för fyra portioner. Tvätta och rensa fyra golonkor (fläsklägg). Lägg i en gryta och hetta upp med kokande vatten. Ha i en tesked salt, och låt koka lätt. Avskumma tills skummet slutar formas. Lägg i * 1 portion diced soup vegetables (morötter, selleri, persiljerötter, lök) * 5 pepparkorn (fråga inte) * 2 hela vitlöksklyftor * 1 lagerblad Dra ned värmen och låt puttra i en och en halv timme. Koka upp en liter dränerad, rensad surkål i trekvarts liter vatten. Låt surkålen rinna av, och lägg hälften i en panna, sedan fläsklägg på surkålen, och sedan surkål på det. Häll i en halvliter buljong. Låt stå i täkt i ugn på 180 grader i en timme eller tills köttet är mört. En man tillreder golonka med en massa grejer i:

Alla har rätt till min åsikt.

10 tips för ett bättre leverne; Tips 1, Drinktips: Förtär valfri mängd med vodka (vodkor i plurar)i valfri kroppsöppning två timmar innan drinken ska serveras, tänk dock på att en viss mängd sorlas bort i kroppen och drick därför dubbelt av den påtänkta alkoholmängden du önskar ha i din drink. Urinera sedan i en drink-mixer och skaka hårt men rättvist, tillsätt sedan kolsyra till vätskan (golonga-recept kommer). Tips 2, allmänt/alternativt; Sov med en hatt på dig, ifall det skulle börja brinna vet du att du har hatten på dig, därför i nörsituation vet du att du alltid kommer att vara indie. this is me then

RSS 2.0