updt; golonka

Golonka, en nordpolsk specialrätt, översätts till svenska som "fläsklägg". Med andra ord fläsklägg med surkål. Dessa proportioner är anpassade för fyra portioner. Tvätta och rensa fyra golonkor (fläsklägg). Lägg i en gryta och hetta upp med kokande vatten. Ha i en tesked salt, och låt koka lätt. Avskumma tills skummet slutar formas. Lägg i * 1 portion diced soup vegetables (morötter, selleri, persiljerötter, lök) * 5 pepparkorn (fråga inte) * 2 hela vitlöksklyftor * 1 lagerblad Dra ned värmen och låt puttra i en och en halv timme. Koka upp en liter dränerad, rensad surkål i trekvarts liter vatten. Låt surkålen rinna av, och lägg hälften i en panna, sedan fläsklägg på surkålen, och sedan surkål på det. Häll i en halvliter buljong. Låt stå i täkt i ugn på 180 grader i en timme eller tills köttet är mört. En man tillreder golonka med en massa grejer i:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0